Wrażenia z warsztatów Makro z grillowaniem

 

Pierwszy raz byłam na warsztatach kulinarnych Makro  i jestem bardzo zadowolona zarówno z samych warsztatów, jak i ze spotkania z blogerkami. I znów zobaczyłam w „realu” kogoś, z kim przyjaźnię się w sieci niemal od trzech lat  – Olcika z Waniliowej Chmurki i spotkałam też inne znane mi z sieci i ze spotkań koleżanki. Skorzystałam z okazji i uzupełniłam zasób autografów w książce z przepisami z konkursu Kulinarny Blog Roku. szkoda, że nie zdążyłam poznań wszystkich – po powrocie okazało się, że było więcej znanych osób, ale sporo nas tym razem było i niektórzy umknęli mi w tłumie…

 

Jako, że frekwencja wyjątkowo dopisała, a ja się spóźniłam ( z powodu warszawskich imprez mój pociąg skierowano na Warszawę Gdańską zamiast na Centralną ) do komplety przygarnęły mnie Makaroniary – Aga z Oczkiem.

 

 

Uczyłyśmy się marynować i przygotowywać do grillowania  mięso, ryby i warzywa :

 

 

 

 

 

 

 

 

Szef kuchni, pan Piotr Kraśkiewicz pokazał na miedzy innymi, jak przygotować na grilla łososia butterfly oraz jak szybko zamarynować mięso za pomocą sprytnego urządzenia – wakum :

 

Mnie najbardziej spodobały się faworki z rozklepanej polędwicy i boczku wędzonego  – na pewno takie zrobię , tym bardziej, że ich formowanie sprawnie mi poszło .

 

 

Nauczyłyśmy się też robić sosy-  Bombaj curry, z rodzynkami i bananami, na bazie majonezu i klasyczny amerykański barbecue .

Niestety, w ferworze pracy nie zadbałam o to, by ktoś uwiecznił mnie moim aparatem, proszę więc koleżanki, które mają mnie na zdjęciach i zechcą zadać sobie trochę trudu o kontakt na adres, który jest z boku na blogu. Zapomniałam nawet, kto mi zrobił „rodzinne ” zdjęcie z Olcikiem …

Bardzo się cieszę, że byłam na tych warsztatach, sezon grillowy przed nami i będę sukcesywnie wykorzystywać zdobyte umiejętności oraz kontynuować stare i nowe znajomości.

 

9 przemyśleń nt. „Wrażenia z warsztatów Makro z grillowaniem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.