Skrzydełka w jabłkowej marynacie z parowej patelni

Wypróbowałam na patelni Dry Cooker nasze ulubione skrzydełka. Zrobiłam je smażąc na odrobinie oliwy na ostrym ogniu przez 5 minut, potem podlewałam bulionem 2 razy,i gotowałam na parze pod pokrywką około 20 minut.

Do marynaty dodałam cynamon a zrobiłam ją według  tego przepisu – klik,klik .

Wyszły smaczniejsze i bardziej delikatne, niż z piekarnika.W sezonie jabłkowym warto dodawać trochę tego soku do marynat , efekt bardzo smakowity. Smacznego !

8 przemyśleń nt. „Skrzydełka w jabłkowej marynacie z parowej patelni

  1. Bardzo ciekawy jest ten sos na bazie soku jabłkowego. Trudno mi sobie wyobrazić jak taki kurczak smakuje… Podoba mi się ta metoda, że najpierw na patelni Dry Cooker smażysz na dużym ogniu, a dopiero potem dusisz pod przykryciem 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.